Hűha! Kit NE hívjak meg az esküvőmre?

Kedves Látogató! :-) 

Te, aki még az esküvőd szervezése előtt állsz, vagy most vagy a kellős közepén...! Illetve Te, aki már a házaséleted éled választott pároddal, és már átélted a készülődés ezen szakaszát...! 

Ugye egyetértesz, amikor azt állítom, hogy nem azt nehéz eldönteni, kit hívjál meg az esküvődre, hanem azt, kit NE hívjál meg... Kit/kiket hagyj ki a meghívottak névsorából?  

Abban bizonyára teljes az egyetértés, hogy ha tehetnéd, minden családtagot, kedves rokont, a barátaidat, ismerőseid teljes arzenálját, szomszédot, a szomszéd szomszédját  felsorakoztatnád ezen a nagy napon, hiszen mindenkinek a tudtára akarod hozni, hogy azon a bizonyos napon végre összekötöd az életed azzal az emberrel, aki a szíved választottja. Akivel eddig is és ezután még inkább meg akarsz osztani mindent. 

Mi tart hát vissza ettől? A választ mindenki tudja... Az a bizonyos, fránya anyagi háttér, ami ha nem áll rendelkezésre a fenti hadsereg megvendégeléséhez, akkor bizony nem marad más hátra, szelektálni kell a meghívottak névsorából.


Ha már nekikezdesz, csoportokat hozol létre, és megindul kezedben a toll, hogy meghúzza azokat a bizonyos vízszintes vonalalakat. Először még könnyen megy, csak úgy hasít a toll, hiszen ki kíváncsi a szomszéd szomszédjára. Úgyis megtudja a nagy eseményt az összes szaftos részletével együtt.
Igen ám, de egyszer csak elérsz az ismerőseidhez, barátaidhoz. Az ismerősökkel sincs nagy teendő, ha kisebb a keret annál, mintsem, hogy ott ünnepelhetnének Veletek a menyasszonyi torta körül; a nagyobb gond akkor van, ha a barátok közül is szelektálni kell.

Barát. Ez a szó nem egy félvállról vehető szócska. Ennek tartalma, tartása, teste és lelke van. Amikor ezzel a szóval illetsz egy embert, akkor azt rendesen megízleled, megrágod előtte. Súlya van ennek a szónak. Tehát Őket biztosan nem fogod lehúzni a listádról. Kevesen vannak, lehet, hogy csak egy van belőle, de ha több is, bizony előfordulhat, hogy már családdal, párral, tehát többed magával kell felvenned arra a listára. Ők maradnak. Minden körülmények között.

No, de mi a helyzet a családdal? Ez a legkeményebb dió. Őket nem választottad, kaptad. Eszed, nem eszed, ez van. Ilyenkor jön a kihúzom, satír, vissza, aztán megint kihúzom játszma. 
Hiába tudod, hogy vagy nyolc éve nem beszéltetek egymással, de Te is ott voltál az ő esküvőjükön. Illik meghívni őket. Ez mekkora blődség! 

Most segíts! Te mit tettél, tennél? Mire gondolsz most ezzel a kérdéssel kapcsolatban? 

Tudod, hogy mi a tapasztalatom szertartásvezetőként? Az, hogy a párok sok esetben a minimálisra redukálják a meghívottaik számát vagy csak két tanúval mennek be az anyakönyvvezetőhöz, hogy gyorsan adja őket össze, mert a szervezés végére annyira elegük lesz az egészből, hogy inkább feladják. 

Nem. Ne add fel! Vállald fel, hogy ennyire futja, mert nem rendelkeztek az arany tojást tojó tyúkkal, és nincs birtokotokban a varázspálca sem, ami egy legyintésre megoldja minden gondotokat. 

Ha meg szeretnéd hívni a teljes ismeretségi köröd, tedd meg! Hívd meg a ceremóniára. A vacsorára azonban tényleg csak azokat az embereket, akik kíváncsiak Rátok a hétköznapokon. Akkor is, amikor éppen nem megy a szekér vagy rossz passzban vagytok. Mennyien maradtak? 40 fő?

Kezd alakulni a listád? 

Ez a Ti nagy napotok! Ti magatok vagytok a Varázslat, és ezt nem szabad elfelejteni. Sem Nektek, sem a családtagoknak, ismerősöknek.

Ne stresszeljetek! Nevessetek, évődjetek egymással a listaírás közben, és dobáljátok meg egymást az összegyűrt papírgalacsinokkal, amikor nem juttok dűlőre egy-egy meghívottal kapcsolatban! ;-)

Abból hozzátok ki a legtöbbet pároddal, ami a rendelkezésetekre áll. Hidd el, minden megvalósítható, és minden ünnepélyessé varázsolható! :-)

Legyen igazán a Ti esküvőtök! :-)

Comments powered by CComment

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház