A szertartás

szertartás1

 

Ti magatok vagytok a Varázslat!

 

 A szertartás részleteinek megbeszélése, igényfelmérés

Igényeiteket irányított kérdéseimmel – a szertartás egyedisége érdekében – személyre szabottan térképezem fel, és arra törekszem, hogy minden kérdésetekre kielégítő választ adjak.
Személyes megbeszélésünk során megismerem néhány tulajdonságotokat, amelyek alapján segítségetekre lehetek a szertartás hangvételének, a szertartás során felcsendülő daloknak, idézeteknek, verseknek a kiválasztásában is.
Minden esetben elmondom, hogy „ez a Ti esküvőtök”. Nem az számít, hogy mások hogyan csinálják, mik a szokásrendek. Az számít, hogy Nektek mi a szívetek vágya. Ti mit szeretnétek.


Milyen szertartások levezetését vállalom?
- esküvői ceremónia
- házassági évforduló (amelyik Számotokra fontos; celebráltam már 5, 10, 13, 15, 20, 25, 30, 50, 60 éves házassági évfordulókat, amikor a párok megerősítették a házasságkötésüket, és újra kimondták az IGEN-t)
- bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése és annak megerősítése (egyneműek kapcsolatának megerősítése)
- névadó ceremónia (az egyházi keresztelő polgári formája)


Hol vállalok szertartásvezetést?
A paletta igen sokszínű e téren is…
Vezettem már le szertartást kikötőben álló hajón, mozgó hajón, stégen, golfpályán, folyóparton, tóparton, tó felett (fa hídon lehet megközelíteni a cölöpökön álló fa szigetet, melyet szaletlivel fedtek le), szigeten, a pár saját otthonában, étteremben, kastélyban, sátorban.
Az ország bármely pontján vállalok szertartásvezetést.

 A hangom

Antoine de Saint-Exupery: A kis herceg /részlet/ 

Sohonyai Attila: Napról napra 

Öltözködésem

A szertartás során a legfontosabb maga a pár. Ez a Ti napotok.
Fontosnak tartom tehát, hogy a ceremónia alatt visszafogott legyen az öltözékem, sminkem és ápolt a megjelenésem. Maximum térd felett érő szoknyát viselek, a dekoltázsom és a vállaim is fedettek. Fehér színű felső ruházatot és teljes fekete vagy fehér öltözéket nem választok erre az alkalomra.
Igény esetén szívesen viselek az esküvő hangulatához, színeihez, stílusához illeszkedő öltözéket (koktélruha, nagyestélyi stb.).
A szertartást magyar nemzeti színű vállszalagban vezetem.


A szertartásvezető és az anyakönyvvezető közti különbségek
A szertartásvezető, mint én polgári szertartásvezetést nyújt, mely nem ad családjogi köteléket. Nem hivatalos ceremónia.
Azonban – ellentétben az anyakönyvvezető által nyújtott ceremóniákkal – én teljes mértékben az igényeitekhez alkalmazkodom, egyedivé, emlékezetessé téve a szertartást.
Ha már felkerestétek az oldalam, akkor biztosra veszem, hogy azt szeretnétek, ha az életetek egyik legszebb, legmeghatározóbb napja tökéletes lenne, nem bízva a véletlenre a szertartás milyenségét, minőségét.

Jelenlegi törvényeink szerint anyakönyvvezető és két tanú előtt kimondott igennel köthető házasság. Tehát az anyakönyvvezető előtt továbbra is kötelező megjelenni a házasság megkötéséhez.

Tudjátok, hogy ha anyakönyvvezető általi szertartást választotok, nem választhatjátok ki minden esetben a szertartás pontos időpontját és helyszínét, mert nem minden hétvégén és helyszínen vállalnak esküvőt, illetve az időpont kiosztása a párok bejelentkezésének gyorsaságán, sok esetben szerencséjén múlik.
Az anyakönyvvezető nem ír személyre szabott szöveget, sablon szöveggel dolgozik, mely nem mindig illik a párra. Az anyakönyvvezető személyét sem választhatjátok meg, hiszen az illetékességi területük is meghatározott, törvény által szabályozott. Egy anyakönyvvezető csak abban a kerületben, településen vállalhat esküvői szertartást, amelyik kerületben, településen dolgozik.

 

„…nem tudom milyen örökké szeretni.

Milyen, ha lehozzák a csillagokat.

Én azt tudom, hogy te vagy az a valami,

ami miatt akarom, hogy a mát kövesse

mindig egy holnap.”

/Sohonyai Attila/

 

Álmodjuk meg a nagy napotokat, és segítek az álmot valósággá varázsolni!

 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház